Wilt u weten wat dyslexie méér is dan problemen hebben met lezen en schrijven?

Wilt u meer weten over het neurodiversiteitsmodel, verschillende vormen van informatieverwerking die zichtbaar zijn bij mensen met dyslexie, AD(H)D, autisme, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid?

Wilt u weten hoe u daar als jongere, volwassene, of als ouder van een kind goed mee om kan gaan?

Wilt u weten hoe je als dyslecticus sneller kan lezen, beter kan schrijven en duidelijker kan communiceren zonder taalles? En welke taalmethodes effectief zijn voor dyslectici?

Kom dan naar de informatieavond op 7 mei in Meppel. 

Dyslexie is in de overtuiging van menig deskundige in Nederland een leerstoornis die zich puur richt op de verwerking van taal. Daarmee wordt dyslexie nogal eenzijdig benaderd en worden volwassen en kinderen met dyslexie in hun werk en op school vooral op hun taalvaardigheden beoordeeld.

Dyslexie komt in belangrijke mate voort uit een andere manier van denken, die wij het conceptuele denken noemen en ook zichtbaar is in het neurodiversiteitsmodel. Het neurodiversiteitsmodel gaat ervan uit dat er geen standaard brein is, maar juist verschillende vormen van informatiewerking. Er zijn dus verschillen, maar geen stoornissen, een essentieel verschil. Het is belangrijk om je eigen manier van denken te herkennen, zodat je je sterke kanten ziet, erkent en kan ontwikkelen. Op die manier kan je succes ervaren en een eigen manier van werken ontwikkelen zowel op school, studie of op het werk. In die eigen manier van werken is het mogelijk om sneller te lezen, beter te schrijven, duidelijker te communiceren.

Inhoud van de informatieavond:

 • wat is dyslexie;
 • het neurodiversiteitsmodel; andere vormen van informatieverwerking o.a. zichtbaar bij mensen met dyslexie, AD(H)D, autisme, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid
 • faalangst & dyslexie
 • hoe kan je als dyslecticus – ongeacht je opleidingsniveau – lezen en schrijven vanuit zelfvertrouwen;
 • de specifieke talenten van dyslectici.
 • effectieve taal methodes voor dyslectici

Praktische gegevens:

Datum: 7 mei 2019
Waar: Buro Blooming, Werkhorst 38 7944 AV Meppel
Tijd: 19.30 – 21.30
Kosten: geen.

Voor wie: voor dyslectici, ouders van dyslectische kinderen, professionals die dyslectici begeleiden, mensen uit het onderwijs en voor iedereen die geïnteresseerd is.

Graag aanmelden via info@buroblooming.nl of door te bellen naar 06 16 58 00 44

Neem contact op
 • AGENDA

  TRAINING ‘EFFECTIEF WERKEN’ MET DYSLEXIE

  4, 5, 18, 19 juni (VOL)
  16, 17, 23, 24 juli (VOL)
  17, 18 24, 25 september

  Aanmelden 

  Meer info

  YOGALES

  Maandag van 8.30 – 10.00
  Donderdag van 20.00 -21.30

  Meer info

 • Volg ons