Over Anne-Marie

Hallo, ik ben Anne-Marie ❤️mann

 

Mijn aanpak

Met hart en 2 benen op de grond geef ik coaching en begeleiding. Ik ga op een eigenwijze en professionele manier met je aan de slag. Door te luisteren en te kijken met volle aandacht voor jou of jouw kind. Met inlevingsvermogen en zonder oordeel.

Ik ben praktisch en ga ook graag de diepte in om de oorzaken aan te pakken van stress, onzekerheid of (faal)angst en mensen te helpen naar een ontspannen leven waarin je helemaal jezelf kan zijn.

Mijn eigen ervaring

Hoe kan je met zelfvertrouwen in het leven staan, je vrij voelen, lekker in je vel zitten en doen wat je leuk vindt?

Van jongs af aan was ik hier mee bezig en ook vragen zoals wat doe ik hier op aarde, wat is de zin van mijn leven en hoe geef ik daar uiting aan. Een echte zoektocht, waarbij ik vele boeken heb verslonden om anderen maar met name mijzelf  te begrijpen. De mens vind ik dus ontzettend boeiend! Ik doe dan ook niks lievers dan met mensen werken om hen weer dichter bij zichzelf te komen, zodat ze kunnen zijn wie ze zijn in volle potentie en leven vanuit hun passie.

Ik weet uit ervaring hoe negatieve patronen en angsten je groei, je dromen en je passie kunnen belemmeren of dat je ze uit het oog verliest. Dat je opeens denkt ‘ hoe ben ik hier eigenlijk beland’? Is dat wat ik echt wil? Deze angsten zorgen ervoor dat we niet onszelf kunnen zijn, niet het leven kunnen leiden waar we voor bestemd zijn. Het goede nieuws is dat je dit kan doorbreken en veranderen, zodat je vrijer en met meer plezier in het leven kan staan.

Positieve en praktische hulp voor jongeren

Tijdens mijn schooltijd voelde ik mij anders en dat ik niet aan de verwachtingen voldeed. Nu kan ik zeggen dat ik last had van faalangst en een laag zelfbeeld en dat leidde op school tot onderpresteren. Zo heb ik grotendeels zelf moeten ontdekken hoe ik mij moest redden. Deze weg heeft mij veel gebracht. Toen ik les ging geven zag ik leerlingen waarin ik mezelf herkende: kinderen die vastliepen of ergens in belemmerd werden en daardoor doubleerden of afzakten naar een lager niveau. Een deel van deze leerlingen hadden o.a. dyslexie, ADHD, hoogbegaafdheid of waren hooggevoelig. Hier heb ik mij uiteindelijk in gespecialiseerd, omdat ik er volledig van overtuigd ben dat ieder kind en mens van nature de wil heeft om zichzelf te ontwikkelen. Als dit wordt geblokkeerd en een kind gedemotiveerd raakt is het belangrijk om te kijken waar het vastzit en wat er nodig is om meer in beweging te komen.

Nu gun ik het kinderen om vrijer en makkelijker om te kunnen gaan met school en de leeftijdsfase waar ze in zitten. Dat ze worden gezien en gehoord in hun behoeftes om zich te kunnen ontwikkelen, zowel op cognitief als sociaal-emotioneel. Zodat je op jonge leeftijd op een positieve manier leert wie je bent en wat je kan. Zo worstelen is nergens voor nodig, dat weet ik uit ervaring. Ik help graag, want ik weet dat het anders kan.

Coaching alle leeftijden

De diepte in om de oorzaken van stress en onrust boven tafel te krijgen en te verwerken.

Van jongs af aan las ik boeken over zelfvertrouwen, de kunst van het leven op zoek naar antwoorden om dichter bij mijzelf te komen en los te komen van belemmerende patronen, overtuigingen en vastzittende emoties. Inmiddels heb ik mij hierin geprofessionaliseerd en ik zie het leven als een grote leerervaring. Zeker niet altijd even makkelijk en best wel confronterend is mijn ervaring. Het is dus vallen en opstaan, je moet er alleen niet bij gaan liggen. Soms is dat erg lastig en daarin zie ik zelf de waarde van professionele begeleiding waarin iemand je begrijpt en ondersteunt in de stuken waar jezelf op vastloopt. Het effect is dat je  weer in beweging kan komen om vrijer en makkelijker verder te gaan.

Yogales

Naast coaching en training, geef ik ook yogales. Kijk op www.annemariehartmann.nl

Bekijk opleidingen

Mijn missie

Vroeger wilde ik dokter worden en mensen van hun fysieke pijn afhelpen. Via wat omwegen heb ik ontdekt dat ik mensen het liefst help met het verwerken van hun emotionele pijn en zich opnieuw te verbinden met zichzelf. Of dat nu in een meer praktische vorm is of dat we kijken naar de diepere oorzaken ervan en die aanpakken.

Het is mijn missie om mensen dichter bij hun ware natuur te brengen, liefdevol met zichzelf zijn en met hun omgeving. Zo creëren we samen een wereld in harmonie met elkaar. Het is mijn sterke overtuiging dat als we willen samen de wereld in een oogwenk liefdevol en harmonieus kunnen maken als we bereid zijn naar ons zelf te kijken en de pijn die we hebben te helen.