Leer twee tot drie keer sneller lezen, met goed begrip van de tekst.

Kost lezen je veel energie en tijd? Heb je moeite met het opnemen van de inhoud tijdens het lezen en ben je snel afgeleid?

Buro Blooming geeft training in snellezen aan iedereen die graag meer grip wil krijgen op lezen. Moeite hebben met lezen kan verschillende oorzaken hebben. Deze oorzaken kunnen worden opgeheven door de juiste leestechnieken toe te passen. Op school leer je over het algemeen spellend lezen, dus letter voor letter. Bij snellezen leer je doorlezen en tegelijkertijd de informatie opnemen waardoor je niets mist van de inhoud.

Ook voor dyslectici is snellezen een effectieve methode om sneller te leren lezen met goed begrip van de tekst. Veel dyslectici lezen gemiddeld 50 tot 150 woorden per minuut. Dyslectici zijn over het algemeen beelddenkers die snel afgeleid raken door de beelden die ze zelf tijdens het lezen oproepen, veel meer dan bij niet-dyslectici het geval is. In hun hoofd ontstaan als vanzelf allerlei beelden of plaatjes bij de tekst. Ook kan het zijn dat bepaalde woorden of zinnen associaties of herinneringen oproepen. Dat vertraagt het lezen vaak enorm.

De clou van het snellezen

Bij een leessnelheid van 600 woorden per minuut STOPT je geest met het produceren van gedachtes en beelden tijdens het lezen. Op die manier kun je je dus feitelijk beter concentreren met als resultaat dat je alleen maar aan het lezen bent en alle informatie die je leest opneemt. Dan wordt lezen echt een stuk leuker, want je leert iets nieuws, zit lekker in een verhaal of je kunt goed voorbereid naar een vergadering of afspraak voor je werk.

Voor wie?

De training is voor iedereen die graag sneller wil leren lezen. De methodes die worden aangereikt zijn toepasbaar in het werk, voor studie en privé.

Praktische informatie:

De training bestaat uit 3 sessies.

Tijd: van 19.00 – 21.00/21.30 uur
Locatie: Baarsweg 6, 8336 KJ Baars
Kosten: €200,- (inclusief instructiemateriaal)
Voor wie: voor iedereen die belangstelling heeft

Deelnemers: maximaal 4. Bij minimaal 2 deelnemers gaat de training door.
Materiaal: Graag een leesboek meenemen dat je interesse heeft en dat je nog niet eerder hebt gelezen. Houd er rekening mee dat in het boek geschreven mag worden. Heb je geen boek? Geen punt. Er is ook oefenmateriaal aanwezig.

Neem contact op
 • AGENDA

  TRAINING ‘EFFECTIEF WERKEN’ MET DYSLEXIE

  21, 22, 28, 29 mei (VOL)
  4, 5, 18, 19 juni
  16, 17, 23, 24 juli
  17, 18 24, 25 september

  Aanmelden 

  Meer info

  YOGALES

  Maandag van 8.30 – 10.00
  Donderdag van 20.00 -21.30

  Meer info

 • Volg ons