In een gezin kan het voorkomen dat een situatie is ontstaan waardoor een kind uit balans is geraakt, niet lekker in zijn/haar vel zit, of andere symptomen vertoont. Vaak ligt hier iets aan ten grondslag wat aan de oppervlakte niet meteen duidelijk lijkt. Ik kan in zo’n geval samen met jullie als gezin naar de situatie kijken om te achterhalen waar het probleem vandaan komt en de mogelijkheden onderzoeken om de balans te herstellen.

Werkwijze

Samen met de ouder(s) ga ik op zoek naar de oorzaak achter het gedrag of de fysieke klacht van het kind (kinderen).

Hierbij maak ik gebruik van systemisch werk. Systemische coaching of een opstelling, werkt verhelderend in situaties waarin je als gezin het gevoel hebt te zijn vastgelopen. Het is een methode die jullie snel en effectief tot de kern helpt komen waardoor er heel concreet duidelijk wordt wat er werkelijk speelt. Daarnaast krijg je inzicht in wat je zelf kunt bijdragen aan de oplossingen. De begeleiding is verlichtend voor ouders, tieners en kinderen.

Wat is een opstelling?

In een opstelling zet je je innerlijk beeld neer d.m.v. poppetjes of vloertegels en soms met representanten. Door dit innerlijke beeld buiten je te plaatsen, kun je er vanaf een afstandje naar kijken. Een opstelling geeft vaak een diep inzicht en leidt tot oplossingen voor zaken waar eerder maar moeilijk grip op te krijgen was.

Een familieopstelling is een manier om na te gaan hoe de leden van een gezin verbonden zijn en op elkaar reageren. Onbewuste, hardnekkige patronen of weggestopte emoties kunnen naar boven komen en een plek krijgen, waardoor er meer rust kan komen en er een mogelijkheid ontstaat om de balans te herstellen.

Voor wie?

De ouder-, kind- en gezinsbegeleiding is voor alle ouders die weleens het gevoel hebben tegen lastige situaties binnen het gezin aan te lopen met één of meerdere kinderen. Het kan om allerlei zaken gaan. Hieronder geef ik enkele voorbeelden:

 • Faalangst
 • Woedeaanvallen
 • Leerproblemen
 • Pesten of gepest worden
 • Ongelukkig zijn
 • Dyslexie, AD(H)D, autisme, hoogbegaafdheid
 • Onzekerheid
 • Niet lekker in zijn/haar vel zitten

Wil je graag weten of ik voor jou of voor jullie als gezin iets kan betekenen? Neem dan contact met me op. Dan kunnen we vervolgens vrijblijvend bekijken of de begeleiding die ik bied iets voor jou of jullie is.

Neem contact op
 • AGENDA

  TRAINING ‘EFFECTIEF WERKEN’ MET DYSLEXIE

  12, 13, 19, 20 november (VOL)

  21, 22, 28, 29 januari

  Aanmelden 

  Meer info

  YOGALES

  Maandag van 8.30 – 10.00
  Donderdag van 20.00 -21.30

  Meer info

 • Volg ons