Iedereen stuit op zijn levenspad weleens op vraagstukken waarbij wat extra hulp gewenst is. Met behulp van systemisch coachen kan ik samen met jou naar jouw situatie en specifieke vraag kijken.

Systemische coaching kan bij verschillende persoonlijke en werkgerelateerde vraagstukken worden ingezet. Het is een methode waarmee we snel en effectief tot de kern kunnen komen en waardoor jij meer inzicht in jouw situatie krijgt en er vrijer naar kunt kijken.

Hoe werkt systemisch coachen?

Iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan we deel uitmaken. Je eigen familie is een systeem en ook de organisatie waarin je werkt, een vereniging of een team, of je sociale omgeving. Wat er allemaal gebeurt, of is gebeurd, in zo’n systeem en ook de plek die jij daarin inneemt, of hebt ingenomen, bepalen vaak onbewust wát je doet en waaróm.

In een sessie systemisch coachen bekijk ik de situatie binnen het systeem waarin jouw vraag/probleem speelt. Het geeft je inzicht in waar de belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je hindert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken kan leiden tot acceptatie, geeft vaak nieuwe inzichten en mogelijke richtingen voor oplossingen en heeft als doel de energie in jou weer te laten stromen.

Werkwijze

Tijdens een intakegesprek brengen we in kaart of systemisch coachen op dit moment voor jou een goede werkwijze is. Een intakegesprek is vrijblijvend en kan telefonisch, maar ook in mijn praktijk plaatsvinden. Doorgaans bestaat een traject uit ongeveer 3 tot 5 gesprekken.

Door middel van gesprekken bekijk ik jouw vraagstuk. Daarnaast zet ik ook hulpmiddelen zoals vloerankers of poppetjes in om je vraag in beeld te brengen. Systemische coaching ondersteunt jou om te kijken waar jij je geblokkeerd voelt en geeft inzicht in mogelijke oorzaken. Van daaruit kun je je (opnieuw) verbinden met de plek die je inneemt en je potentie weer voelen stromen, waarna je weer volledig tot bloei kunt komen.

Voor wie?

Systemische coaching kan bij allerlei vraagstukken worden ingezet. Bijvoorbeeld als je niet lekker in je vel zit, je het gevoel hebt niet vooruit te komen, bij stress, verlies, echtscheiding, werkgerelateerde vragen, onzekerheid en in nog meer situaties.

Ik ervaar steeds weer hoe krachtig en verlichtend systemisch coachen kan zijn. Ben je benieuwd of dit iets voor jou is, of wil je meer weten, dan hoor ik graag van je.

Neem contact op
 • AGENDA

  TRAINING ‘EFFECTIEF WERKEN’ MET DYSLEXIE

  12, 13, 19, 20 november (VOL)

  21, 22, 28, 29 januari

  Aanmelden 

  Meer info

  YOGALES

  Maandag van 8.30 – 10.00
  Donderdag van 20.00 -21.30

  Meer info

 • Volg ons