Ontdek de positieve kant van dyslexie en andere “labels”.

Iedereen is anders, iedereen leert anders en heeft sterke en zwakke kanten. Toch leven we in een maatschappij met labels zoals dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. ‘Afwijkingen’ van een soort normaal of standaard die we hanteren in onze maatschappij. Wat veel minder bekend is dat al deze mensen een gemeenschappelijke manier van denken hebben. Deze manier van denken komt voort uit een voorkeur voor het denken via de rechterhersenhelft en resulteert in een denk- en leerstijl die het ‘conceptuele denken‘ wordt genoemd. Dat is juist geen afwijking, maar zo kan het soms wel voelen. Omdat de nadruk op school en in de maatschappij vaak ligt op hetgeen wat niet goed gaat en hoe je dat kan verbeteren of hoe je daarmee om moet gaan. Behulpzaam, maar niet als dat het enige is wat wordt gedaan, want het werkt stress en faalangst in de hand. En dat zijn de echte belemmeringen voor de ontwikkeling van jong en oud, (terwijl eigenlijk het probleem ligt in het systeem en de maatschappij). Door stress of faalangst kan je geblokkeerd raken, compensatiegedrag van hard werken, of juist vermijden gaan vertonen, niet lekker in je vel zitten, fysieke klachten hebben zoals buikpijn of negatieve gedachtes hebben zoals ‘laat maar het heeft toch geen zin’. Bovendien door de nadruk te leggen op het verbeteren van je zwakke kanten word je niet gelukkiger.

Zoals Martin Seligman, grondlegger van de positieve psychologie zei:

 “Curing the negatives does not produce the positives”.

Kortom om je goed te voelen, om meer plezier te hebben op school of in je werk of om mensen succesvol te begeleiden die hiermee kampen is het van belang dat het andere verhaal wordt verteld. Een inclusief verhaal  waarin de positieve kanten van dyslexie en andere labels belicht worden. Zodat er een totaalbeeld kan worden gevormd en er meer plezier en geluk kan worden ervaren.

Faalangst en stress loslaten

Daarnaast is het belangrijk om de opgedane negatieve leerervaringen en bijkomende stress te verwerken en achter je te laten. Dan ontstaat er ruimte om een positief zelfbeeld te ontwikkelen en met zelfvertrouwen het leven te staan.

Faalangst kan je o.a. herkennen aan:

• Niet durven uitspreken
• Perfectionisme
• Black-out bij testen of beoordelingen
• Bang om door de mand te vallen
• Gevoel iets te moeten verbergen
• Uitstelgedrag
• Hard oordelen over jezelf en anderen

Coaching voor kind en volwassenen

Herken jij dit bij jezelf of bij je kind? En wil je op een effectieve manier hiermee aan de slag, zodat je rust, kracht en vrijheid kan ervaren? Wil je vaardigheden aanleren die bij je passen? Zodat je werk, studie of school makkelijker gaat en met meer sucess? Hier is wat aan te doen.

Professional?

Herken jij dit als professional bij de mensen met wie je werkt? En wil jij  weten hoe jij anderen hierin effectief kan begeleiden? Ik help je graag verder.

Contact

Voor welk programma kies jij?

Met het programma Effectief in studie & werk ontdek je welke sterke kanten bij jouw horen, krijg je een duidelijker beeld van jouw leuke zelf en leer je praktische handvatten die voor jou werken. Op deze manier voel jij krachtiger en meer ontspannen waardoor je jouw werk en studie makkelijker en met goed resultaat kunt doen. 

Je voelt je mondiger en sterker, en meer je unieke natuurlijke zelf.

Aanbod

Heb jij behoefte aan persoonlijk begeleiding voor jezelf of jouw kind?
Dan is individuele coaching voor jou. Ben je geïnteresseerd als ouder, werk je in het onderwijs, ben je orthopedagoog logopedist, of werk je op een andere manier professioneel met mensen met dyslexie, AD(H)D dyscalculie, hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid. Bekijk dan het aanbod voor professionals en geïnteresseerden.   

Professionals & geïnteresseerden

Je wilt meer kennis en inzichten op doen voor jezelf, jouw kind of omdat je met mensen werkt met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid. Ik bied verschillende mogelijkheden:

Contact

Individuele coaching voor jong en oud

 • Je wilt werken aan je zelfvertrouwen en af van de onzekerheid en/of stress die je kan ervaren.
 • Je wilt af van je faalangst en meer rust en plezier ervaren.
 • Je wilt specifieke methodes leren die jouw schrijven/lezen/plannen & organiseren verbeteren.
Contact
Meer info & kosten
 • Intakegesprek om de hulpvraag goed in kaart te brengen
 • Persoonlijke coaching sessies & EFT behandelingen
 • Mogelijkheid om online te doen.
 • Duur 1.5 uur voor volwassenen en 1 uur voor kinderen
 • Kosten € 115,-  (1.5 uur) en € 65,- (1 uur)
 • Intake/coaching € 75,- (1.5 uur)
 • Betaalt je werkgever? Vraag een offerte op. 

Dyslexie coaching voor kinderen en volwassenen

Kinderen, jongeren en volwassene met dyslexie of ADHD ADD, hoogbegaafdheid hooggevoeligehid, kunnen behoorlijk vastlopen op school of in het werk. Ze zijn conceptuele denkers en hebben een eigen manier van leren en werken. Ondertussen proberen ze te voldoen aan de verwachtingen van school of het werk. Dit is vaak geen match en leidt tot onbegrip, frustratie en onzekerheid.

Hierdoor voel je je vaak niet thuis op school of op het werk, omdat een aantal dingen niet lukken. Dit kan leiden tot sociaal-emotionele problemen als faalangst, negatief zelfbeeld, concentratieproblemen, belemmerende overtuigingen (‘Ik kan het toch niet’), met buikpijn naar school of zelfs thuiszitten.

Hier kunnen we tijdens de coaching wat aan doen door:

 • Meer inzicht te krijgen in je eigen manier van denken (conceptuele denken)
 • Met meer vertrouwen en plezier leren lezen (snellezen)
 • Effectief leren schrijven en/of spellen
 • Communiceren zodat andere je begrijpen
 • Plannen vanuit overzicht
 • Focus en concentratie

Door de coaching krijg je automatisch meer zicht op je sterke kanten en hoe je deze kan inzetten. Kortom je gaat naar leren en werken op je eigen manier, waar je je goed bij voelt en op durft te vertrouwen.

Contact

Wil je meer informatie? Of wat ik voor je kan doen?

Mail naar: info@buroblooming.nl
of bel: 06 16 58 00 44

Neem contact op

Ervaringen van anderen