EFT voor kinderen

Kinderen kunnen last hebben van allerlei angsten, niet lekker in hun vel zitten, boos zijn, buikpijn hebben van school en noem maar op. Deze negatieve emoties zijn niet leuk en voor ouders vaak een uitdaging om daar vanuit rust mee om te gaan.

Emotional Freedom Techniques (EFT) kan je hierbij helpen, zowel jou als ouder (of oma/verzorger….) en je kind. Met EFT help je jou kind en jezelf om de emotie de ruimte te geven en je lichaam leer je tegelijkertijd te ontspannen. Daarbij komt de echte dieperliggende oorzaak naar boven. Die zit in het onderbewuste en die kunnen we dus vaak niet in eerste instantie met ons verstand benoemen. Negatieve ervaringen slaan we op in ons lichaam en met EFT laat je dit weer boven komen en leer je het lichaam en je angstcentum (amygdala) in je brein het los te laten.

Ook voor kinderen met dyslexie, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid kan EFT helpen. Vaak voelen zij dat ze anders zijn, er niet bij horen of niet goed genoeg zijn en gaan ze zich dan aanpassen. Hun zelfbeeld wordt negatief beïnvloed en ze gaan twijfelen aan zichzelf. Door met EFT de situaties die deze emoties hebben veroorzaakt te neutraliseren, verwerken ze het verdriet de angst en/of boosheid en komt er ruimte voor positiviteit, hun talenten en ontspanning. Ze kunnen weer zichzelf zijn en vertrouwen op wie ze zijn. Uiteindelijk zijn we allemaal anders en het is fijn dat je dat op jong leeftijd leert te waarderen.

In HappyKids verscheen er een leuk artikel over EFT voor kinderen. Lees het hier: 2020HappiKidsartikel_1

Zit je ergens mee, merk je dat je kind bang is, niet lekker in zijn vel zit, last heeft van woedeaanvallen of op een andere manier emotioneel uit balans is. Ik help jullie graag verder. EFT is effectief en vaak met een paar sessies heb je meer begrip, rust en staan jullie samen steviger. Ben je benieuwd wat ik voor jullie kan doen. Neem dan contact op:

info@buroblooming.nl
06 16 58 00 44

CONTACT