Herken je dit?

Je hebt het idee dat jouw tiener niet lekker in zijn vel zit. Op school of in jullie gezinsleven gaat het moeizaam en er is sprake van onrust. De communicatie kan stroef verlopen en de emoties kunnen hoog oplopen. Je ziet dat jouw kind last heeft van uitstelgedrag, onderpresteren of prestatiedrang. Misschien is er sprake of een vermoeden van dyslexie, hooggevoeligheid, AD(H)D of hoogbegaafdheid, maar wordt het door school niet goed begrepen of je kind ploetert op school zonder het gewenste resultaat.

Vraag je je vaak af hoe je jouw zoon of dochter nu echt verder kunt helpen?

Laat mij jullie dan helpen, zodat jullie samen weer sterk kunnen staan in harmonie en rust.

Voor jongeren bied ik zowel praktische ondersteuning bij het schoolwerk als coaching voor de emotionele vraagstukken.

Ik wil een afspraak

Aanbod voor jongeren

Leerbegeleiding

Praktische ondersteuning bij het schoolwerk. Leerbegeleiding is individuele begeleiding waarbij we op een praktisch wijze aan de slag met het schoolwerk.

We kunnen o.a. werken aan het maken van planningen, structuur en het aanleren van slimme leerstrategieeën. Op die manier krijg jouw tiener vanzelf meer focus en het zelfvertrouwen verbetert omdat hij/zij het schoolwerk met meer succes en plezier kan aanpakken. Daarnaast stimuleert het de zelfstandigheid en het maken van  eigen keuzes.

Praktische informatie:

  • 1 keer in de week individuele begeleiding van 1 uur
  • In mijn praktijk of online
  • Gedurende de week tussentijds contact over schoolwerk
  • Verslag over de voortgang.

Kosten:
Per 4 weken €275,-

Jongeren coaching

Lopen de emoties hoog op? Je ziet dat je tiener last heeft van woede of juist (faal)angst? Zit niet lekker in zijn vel? Somberheid, onzekerheid, twijfels. De communicatie is moeilijk in huis.

Er is behoefte om weer steviger in je schoenen te kunnen staan. Jezelf te kunnen zijn en meer vertrouwen te hebben in wie je bent en wat je kan. Jullie verlangen gezamenlijk naar meer harmonie in huis met elkaar waarin wederzijds begrip is en respect.

Bij jongeren coaching kan het helpend zijn om de ouders erbij te betrekken. Om zo samen de situatie te verbeteren.
Neem contact op en we bespreken de situatie.

Kosten €65,- per uur

Aanbod voor ouders

Oudercoaching

Opvoeden doe je niet alleen, it takes a village to raise a child. Opvoeden kan stressvol zijn en sommige momenten kan je als ouder het gevoel hebben dat de moed je in de schoenen zakt.

Tieners hebben een sterke behoefte aan zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Alleen dat hebben ze niet van de een op de andere dag, dat zijn ze aan het leren. Dat kan stress geven en er toe leiden dat je als ouder(s) de neiging hebt om de controle te houden ook al weet je dat het niet werkt. Echt loslaten dat kan moeilijk zijn en allerlei emoties oproepen voor iedereen
Tijdens een oudercoaching bespreken we samen de situatie en kijken wat er nodig is om op een ontspannen manier jouw tiener met zelfvertrouwen te laten opgroeien.

Kosten € 80,- per uur

Kennismaking

Neem contact op voor een eerste afspraak en ontdek wat ik voor jouw tiener kan doen.
Neem contact op

Wat ouders zeggen over de coaching

Over de begeleiding & coaching 

De puberteit kan een turbulente tijd zijn van opgroeien naar zelfstandigheid. Dit is vallen en opstaan voor zowel ouders als tieners. De leerbegeleiding die ik bied is voor leerlingen die onder andere:

  • Vastlopen op het schoolwerk
  • Kans hebben op blijven zitten of afzakken naar een lager niveau
  • ‘Anders’ leren dan de aanpak van school
  • Dyslexie, dyscalculie, AD(H)D hebben of hoogbegaafd of hooggevoelig zijn

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in emotionele vraagstukken waar je als tiener mee kan worstelen. Door er samen naar te kijken en eventuele vastzittende negatieve emoties op te ruimen kan er weer meer ontspanning en plezier komen.

Heb je behoefte aan ondersteuning voor je kind en misschien ook voor jezelf? Dan ben je hier op de juiste plek.