Tips voor zelfliefde

Hier volgen 6 tips om meer zelfliefde in je leven te verwelkomen. Zelfliefde is een beoefening. Deze tips zijn dan ook bedoeld als een leidraad om zelf mee aan de slag te gaan en te gaan integreren in je leven. Loop je ergens op vast? Dan is het wijs om iemand te zoeken die je verder kan helpen. 

 

1. Herinner jezelf aan de waarheid.

Herinner jezelf dat je uniek, waardevol en geliefd bent. Adem liefde in en adem liefde uit. Laat het door je stromen en als je prettig vindt adem je naar je hartgebied.

Voel je pijn, onrust en angst? Geef er alle aandacht aan. Voel de pijnlijke emoties, wordt e rbeuwst van. ben je al bekend met EFT en/of innerlijk kind werk? dan kan je ze hiermee transformeren. Je kan de pijnlijke emoties ook opschrijven en ermee naar een professional gaan die jou verder op weg kan helpen hier vrijer van te worden.

2. Beweeg met je lichaam

Zoek een vorm van lichaamsbeweging. Bewegen verhoogt je metabolisme, het versterkt je gronding. Hiermee kom je meer in je lichaam, waar al je emoties in huizen. Je lichaam is het huis van je ziel.

3. Wees waarachtig, eerlijk en authentiek

Spreek je uit en kom voor jezelf op. Sta jezelf toe om werkelijk gezien gekend en gehoord te worden. Ook als dit weerstand oproept bij anderen. Geef je grenzen aan en zorg voor jezelf. Alleen jij kan dat doen.

4. Accepteer je emoties

Wees eerlijk over je gevoelens. Laat ze toe, doorleef ze en zoek manieren om ze te transformeren zoals bijvoorbeeld EFT of innerlijk kind werk. . Vertrouw erop dat je hiervan groeit en sterker wordt ook al voelt dit nog niet zo in het begin. Het geeft ruimte om de volgende stap te kunnen zetten in je leven, die je nu misschien nog niet kan zien.

5. Volg je passies en verlangens

Ontdek waar je interesse ligt, waar je oprecht blij van wordt en ga dat doen. Als je je zielsverlangen volgt, staat alles tot je beschikking om je ware potentieel te vervullen.

6. Wees geduldig

Wees zacht, lief, begripvol en geduldig met jezelf. 1 stap tegelijk is genoeg om vooruit te gaan.