Ontdek de positieve kant van dyslexie en andere “labels”.

Iedereen is anders, iedereen leert anders en heeft sterke en zwakke kanten. Toch leven we in een maatschappij met leerstoornissen zoals dyslexie en dyscalculie en labels zoals AD(H)D, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid. Afwijkingen van een soort normaal of standaard die we hanteren in onze maatschappij. Hoewel het vaak fijn is om te weten ‘wat je hebt’, kan de nadruk nog weleens liggen op hetgeen wat niet goed gaat en hoe je dat kan verbeteren of hoe je daarmee om moet gaan. Behulpzaam, maar niet als dat het enige is wat wordt gedaan, want het kan stress en faalangst in de hand werken. En stress en faalangst dat zijn echte belemmeringen voor de ontwikkeling van jong en oud. Bovendien door de nadruk te leggen op het verbeteren van je zwakke kanten word je niet gelukkiger.

Zoals Martin Seligman, grondlegger van de positieve psychologie zei:

 “Curing the negatives does not produce the positives”.

Kortom om je goed te voelen, om meer plezier te hebben op school of in je werk of om mensen succesvol te begeleiden die hiermee kampen is het van belang dat het andere verhaal wordt verteld. Het verhaal waarin de positieve kanten van dyslexie en andere labels belicht worden. Zodat er een totaalbeeld kan worden gevormd en er meer plezier en geluk kan worden ervaren.

Maak een afspraak

Voor welk programma kies jij?

Met het programma Effectief in studie & werk ontdek je welke sterke kanten bij jouw horen, krijg je een duidelijker beeld van jouw leuke zelf en leer je praktische handvatten die voor jou werken. Op deze manier voel jij krachtiger en meer ontspannen waardoor je jouw werk en studie makkelijker en met goed resultaat kunt doen. 

Je voelt je mondiger en sterker, en meer je unieke natuurlijke zelf.

Aanbod

Heb jij behoefte aan persoonlijk begeleiding voor je zelf of jouw kind? Dan is individuele coaching voor jou. Ben je geïnteresseerd als ouder, werk je in het onderwijs, ben je orthopedagoog logopedist, of werk je op een andere manier professioneel met mensen met dyslexie, AD(H)D dyscalculie, hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid. Bekijk dan het aanbod voor professionals en geïnteresseerden.  

Aanpak coaching volwassenen (vanaf ongeveer 16 jaar)

Tijdens het intakegesprek brengen we de situatie en de hulpvraag duidelijk in kaart. In een aantal sessies werken we aan de triggers die de stress veroorzaken met behulp van coachingsgesprekken en onder andere EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT is een eenvoudige en effectieve bewezen methode om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Hierdoor kunnen negatieve gevoelens, belemmerende patronen en overtuigingen gemakkelijk worden doorbroken. Door de coaching ontstaat er ruimte voor meer energie en voel je je krachtiger.

Contact
 • Online presentatie om nieuwe inzichten op te doen en vragen te stellen.
 • Op een leuke manier vrijblijvend kennis maken.
 • De presentatie wordt via Zoom gegeven.

Kosten: € 10, – (incl. Btw)

Aanpak kindercoaching (tot ongeveer 15 jaar)

Tijdens coaching van kinderen werk ik in eerste instantie met de ouders. Ouders hebben een belangrijke rol bij kindercoaching omdat zij uitgerekend kunnen helpen hun kind te helpen.

Vaak spiegelen kinderen onverwerkte emoties van ouders. Veel ouders vinden het ook moeilijk om te gaan met een situatie waarin hun kind stress, heeft, niet lekker in zijn/haar vel zit en dat kan extra druk of stress geven bij het kind. Door als ouder aan de slag te gaan help je je kind. Coach ik kinderen dan helemaal niet? Jawel, zeker het is geheel afhankelijk van de situatie dus bel mij gerust om jouw situatie te bespreken. Ik help je graag verder.

 • Intakegesprek om de hulpvraag goed in kaart te brengen
 • Persoonlijke coaching sessies & EFT behandelingen
 • Persoonlijke coaching sessies 
 • Ik zoom in op wat bij jouw meer aandacht vraagt.
 • Mogelijkheid om online te doen.
 • Duur 1.5 uur
 • Kosten € 115,- 
 • Betaalt je werkgever? Vraag een offerte op. 

Over de coaching

Tijdens de coaching krijg je inzicht in je eigen manier van denken. Dat het brein bij dyslexie, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid anders gestructureerd is met sterke en zwakke kanten. En hoe je vanuit je sterke kanten vaardigheden kan leren die bij je passen. Faalangst en stress kan ik effectief behandelen met EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT is een eenvoudige en effectieve bewezen methode om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Daarna ontstaat er ruimte om handvatten of leer strategieën aan te leren die bij je denkstijl passen en je krijgt automatisch meer zich op je sterke kanten en gaat die waarderen. Kortom je gaat leven en werken op je eigen manier, waar je je goe bij voelt en op durft te vertrouwen.

Contact

Wil je meer informatie? Of wat ik voor je kan doen?

Mail naar: info@buroblooming.nl of bel: 06 16 58 00 44

Neem contact op

Agenda

Data webinar

Op dit moment is er geen webinar gepland.

Recensies