dyslexie jongeren

Interview Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie

Ik ben geïnterviewd door het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie over mijn werk met jongeren.

Mijn werk met jongeren vind ik zo ontzettend leuk, dus daarover praten doe ik graag. Het belangrijkste vond ik om duidelijk te maken dat er geen standaardmethode is voor een kind dat vast loopt op school. Het is juist zo belangrijk om naar het kind te kijken, naar de specifieke behoeftes te luisteren en daarop in te spelen.

Kinderen hebben verbinding nodig met de ander en willen gezien en gehoord worden. Het is niet altijd eenvoudig uit te leggen hoe ik dat dan doe. Het is geen stappenplan of een methode. Het is met oprechte aandacht luisteren en kijken.

Benieuwd naar het interview? Het is hier te lezen:

Interview met NKD